DELA

Genrep för Åland United på lördag

FOTBOLL. En dryg vecka återstår innan Damligan startar och på lördag åker Åland United till Sverige för genrep mot Danmarks IF.
– Just nu är vi så redo vi kan vara, säger Åland Uniteds tränare Steve Beeks.
En match återstår innan allvaret drar igång. Söndagen den 10 april är det ligapremiär på bortaplan mot HJK. På lördag ska Åland United finslipa de sista detaljerna i genrepet mot svenska Danmarks IF på bortaplan.
– Vi har jobbat hårt och är så redo som vi kan vara. Man är ju aldrig helt redo, det finns alltid saker att jobba på, säger Steve Beeks, tränare i Åland United.
Det som ÅU-tränaren vill se i lördagens match är att laget ska hålla i bollen bättre och därmed få ett större bollinnehav.
– Det jag främst vill se är att vi håller bollen under längre stunder, säger Beeks.

Till lördagens match saknas Angelica Östlin, Josefin Danielsson och Emma Whitter. Felicia Schroeder har inte tränat under veckan och är knappast aktuell för match. Marie Waarheid har varit sjuk under veckan och är osäker till start. Det kan bli aktuellt att Åland United lånar in några IFK-spelare till matchen mot Danmark. Till nästa söndags ligapremiär kan det även då bli tal om inlåning av spelare från farmarlaget.

Förra året möttes Åland United och Danmarks IF i en försäsongsmatch som lika bra kunde ha avgjorts med ett snöbollskrig. Snön fullkomligt vräkte ner på Jomala konstgräs och planen fick plogas i halvtid. Man får hoppas att lagen har vädergudarna mer på sin sida på lördag.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax