DELA

Fullbokade Eckeröhallen oroar sig för isläget

FOTBOLL. Eckeröhallen är så gott som fullbokad varje helg fram till maj. Men nu oroar hallchefen Ove Sundblom sig för att kylan ska ställa till det.
– Jag hoppas verkligen att färjorna kan fortsätta gå, annars kan det bli väldigt kostsamt.
Den nya konstgräsmattan och den kalla och snörika vintern har bidragit till att Eckeröhallens bokningar ökat jämfört med i fjol.
– Visst har de gjort det. Jämför man januari i fjol med januari i år har bokningarna ökat en hel del. Samtidigt har snöröjnings, el- och uppvärmningskostnaderna ökat på grund av den kalla vintern, så ekonomiskt jämnar det ut sig, säger Sundblom.
Eckeröhallen kan fortfarande ta emot fler bokningar, men då är det främst vardagar före 15.00 som gäller. Åländska lag använder hallen så gott som varje eftermiddag och kväll och helgerna är knökfulla.
– Det är oerhört många lag som hör sig för, men helgerna i mars och april är för korta. Det harmar ju lite.
Hur har det gått med målsättningen att få hit fler proffs- eller halvproffslag i veckorna?
– Det har inte slagit ut helt än. Men jag har märkt att de tar lite längre helgläger, kanske kommer redan på torsdagen eller tidigt på fredagen.
På det stora hela är Sundblom nöjd med vintern så här långt. Men ett orosmoln har börjat växa fram.
– Vi får se hur det blir med isläget. Jag hoppas verkligen att färjorna kan fortsätta gå. Våra helger är helt uppbyggda på avkomsterna och det är verkligen ett minutschema. Det kan bli väldigt kostsamt om det börjar bråka, säger han. (ml)