DELA

Från korpen till division 3

FOTBOLL. Daniel Boman, 25, och Mattias Nordlund, 23, förstärker division 3-laget FC Åland.
Även om båda, framför allt Daniel Boman, har förhållandevis gedigna fotbollserfarenheter kommer de senast från den åländska korpen.

FC Ålands huvudtränare Alexander Semenov säger sig vara nöjd med värvningarna.
– Det är bättre för åländsk fotboll om vi värvar lokalt än utifrån, säger Semenov, som sedan tidigare har jobbat med en av dem – Daniel Boman.
– Daniel vet jag var jag har och Mattias är en spelare som jag följde med på den tiden han ännu var aktiv. Med sin storlek kommer han (Mattias) att ge anfallet ytterligare en dimension.
På sin meritlista har 25-årige Daniel Boman ett flertal säsonger i FC Åland och föregångaren SIFFK. Därutöver har han också representerat ett antal klubbar i Sverige, allt från division 5 till division 2. Det senaste året har han dock haft uppehåll förutom under sommaren då han spelat i den åländska korpen division 2 tillsammans med Tombos Trygghet.
Anfallaren Mattias Nordlund har ett förflutet i IFK Mariehamns P19 och Jomala IK. Han har bland annat varit med och fört upp Jomala IK:s herrlag från division 5 till division 3.
Precis som Daniel Boman har Mattias Nordlund spelat i Tombos Trygghet den gångna säsongen.
FC Åland ligger för tillfället tvåa i division 3. På lördag spelar man seriefinal mot serieledande P-Iirot. Den matchen spelas i Rangsby med avspark klockan 18.

Läs mera om detta i onsdagens Nya Åland.