Webb-tv: FC Åland firar seriesegern i Rikstrean

Ålandsderbyt blev händelserikt och redan efter fyra minuter tvingades Jomala till ett målvaktsbyte efter en kollision där Jens Lundell gick ut och Craig Wight kom in. En hörna för gästande FC Åland kvarten in i matchen nådde efter en nickskarv fram till John Mattsson som kunde trycka in 1–0.. Efter målet blev spelet hårdare, utan att för det bli fult och det stoppade inte FC Åland som med halvtimmen spelad ökade på till 2–0. Jimmy Sundman stod för förspelet och skyttekungen Rezgar Amani gav inte inbytte Craig Wight i hemmamålet någon chans.

Jomalas första målchans kom efter 41 minuters spel men avslutet gick högt över. I stället kunde FC Åland göra 3–0 i slutet på halvleken. Hemmabackarna sprang ihop och missade båda bollen vilket gav Elias Eriksson fritt fram att servera Jimmy Sundman som enkelt kunde sätta bollen i mål. FC Ålands tränare Alexander Semenov var nöjd efter den första halvleken.

Den andra halvleken började hemmalaget bra och skapade tidigt en mycket bra kvitteringschans men Anton Axberg i gästernas mål avvärjde. I stället kunde FC Åland dra ner rullgardinen helt för hemmalaget då man även satte 4–0 genom Elias Eriksson.

Slutresultatet skrevs till 4–0 och FC Åland var det klart bättre laget. Efter slutsignalen utbröt stora glädjescener med guldhattar och bubbelvatten när FC Åland firade avancemanget till division II.