DELA
Foto: Madelen HolmströmÅTERKOMST Erik Lundberg har spelat under FC Åland-tränaren "Alex" Semenov förr. Här i en match för Siffk 2012.

Klart: Lundberg till FC Åland

FOTBOLL. Nya Åland har skrivit om förhandlingarna.

Nu står det klart att Erik Lundberg spelar för FC Åland 2016.

– Att få spela i division II lockar väldigt mycket, säger mittbacken.
Erik Lundberg, 21, har förhandlat med nyblivna division II-laget FC Åland under hösten. I helgen skrev mittbacken på kontraktet som sträcker sig över säsongen 2016.

– Jag ville ha alla praktiska bitar klara innan jag skrev på. Jag kommer att bo kvar och plugga i Uppsala, så det blir en del pendlande på våren och hösten. Men under sommaren bor jag på Åland och är med på heltid, säger Erik Lundberg som dessutom fått klartecken att kunna träna med sin förra klubb Gamla Upsala SK.

– När jag fick klart med ”Gusken” att jag kunde träna med dem var det värt att ta chansen att spela med FC Åland. Jag har många kompisar i laget, och det lockar väldigt mycket att få spela division II. Och så känner jag ”Alex” sedan tidigare.

FC Åland-tränaren Alexander Semenov stötte på Erik Lundberg för första gången 2010, då han tillsammans med Stephen Ward ansvarade för IFK Mariehamns akademi.

– Jag har följt honom i fem, sex år och han har dessutom spelat under mig i Siffk. Han känns nästan som en egen produkt som kommer tillbaka. Vi har sökt efter en mittback och nu får vi en kvalitetsspelare på den positionen. Han är ung, men har ligarutin och även erfarenhet från svenska division II som är i klass med finska Ettan, säger Semenov.

Läs mer i tisdagens Nyan