DELA

Fotbollsglädje på regnigt knatteläger

FOTBOLL. Onsdagens regn var ett välkommet inslag på Hammarvallens idrottsplan, där 47 knattar denna vecka lär sig spela fotboll. Det går ju till exempel bättre att glidtackla när det är blött.
Regnet faller från en grå himmel ute på Hammarvallens idrottsplan i Hammarland. Efter två soliga och varma dagar tas svalkan emot med glädje av de 47 fotbollsknattar som avverkar ett femdagarsläger där de lär sig mer om fotbollens ädla konst.
– Det är bara härligt när det regnar. Tidigare har det varit jättevarmt och det är inte så roligt för då orkar man knappt spela. Det här är mycket bättre, säger åttaårige Ivar Nordström från Hammarland.
– Och så går det lätt att glidtackla. Men för mig är det svårare att springa snabbt för jag har dåliga dubbar, säger Alexander Andersson, åtta år från Hammarland och klasskamrat till Ivar.
– Inte för mig för jag har bra dubbar, ropar Ivar och håller stolt upp sin sko för att visa.


Knattar mellan sju och 13
Fotbollslägret är ett återkommande samarbete mellan Hammarland IK och Eckerö IK. Det är till för knattar i åldern sju till 13 år och sträcker sig från måndag till fredag denna vecka. De tre första dagarna håller de till ute vid Hammarvallen och de två sista dagarna vid Solvallen i Eckerö. Lägret avslutas på fredag med en turnering där alla deltar och sedan blir det bad på Böle strand i Eckerö.
– 47 deltagare är riktigt bra, med tanke på att nästan alla är från Hammarland. Tio av dem är från Eckerö, säger Peter Lundberg, som tillsammans med Peter Forsström och tre hjälptränare håller i lägret.
Många moment tränas under lägret, såsom passning, förflyttning, fint, dribbling och skott. Tio av deltagarna är tjejer och resten killar.
Vad är roligast?
– Allt är roligast! utropar åttaårige Jakob Mattsson från Eckerö
– Att spela match mot tjejerna. Det ska vi göra idag, säger Nick Häggblom, sju år från Eckerö.
– Straffcup är roligast. Det har vi gjort säkert fyra gånger, säger Alexander Andersson.
– Brännbollen var roligast. Fast vi spelade med en fotboll och man fick bara använda fötterna, säger Ivar Nordström.
Har ni någon förebild inom fotbollen?
– Ronaldinho! utbrister grabbarna i munnen på varandra, medan de drar på sig färgglada västar inför den efterlängtade matchen mot tjejerna.

FREDRIK EKMANFoto: ANDREAS DIENERT

foto@nyan.ax