DELA

FM-guld för Lukas Eriksson

GOLF. Efter stabilt spel i fem raka omgångar kan Lukas Eriksson titulera sig FM-mästare i matchspel i sin åldersklass.
– Det var lite nervöst, säger han.
Den 18-årige mariehamnaren Lukas Eriksson var en av tre ålänningar som deltog i Finnair Junior Tours tredje deltävling på Pickala Golfbana i Sjundeå. Tillika handlade det om finska mästerskapen i matchspel, där Eriksson deltog i klassen för pojkar 18 år.
Han vann sina två första matcher och hade sedan kvartsfinal att vänta. Där krävdes det 19 hål innan han kunde gå segrande ur striden mot Juho Vesanen, GT. I seminfinalen blev det minst lika tufft, det tog spel över 20 hål innan han avgick med segern över Kai Kellman, MG.
– Det var lite nervöst, men kändes kul att nå finalen eftersom både kvarten och semin var tajta, så jag var nöjd bara av att ta mig dit och kände att jag hade allt att ge, säger han.

Stabilt spel
I finalen stod Ossi Mikkola, NGK, för motståndet, samme kille som i första omgången slog ut Ålands golfklubbs Moses Forsgård. Efter 17 hål var det avgjort, Lukas Eriksson kan nu titulera sig FM-mästare i matchspel.
– Det kände stabilt alla dagar och det var bra matcher där både jag och mina motspelare spelade bra, säger han.
Hade du förväntat dig guld?
– Nog hade jag det i åtanke, men man tar en match i taget eftersom vad som helst kan hända i matchspel.
Vad tycker du om matchspel?
– Det är ju en annan typ av spel med mycket tillfälligheter. Man spelar efter hur ens motståndare slår. Jag föredrar slagspel, men det är kul med omväxling.

Öspel och EM
Härnäst reser han ner som en del av Ålands golftrupp till öspelen på Rhodos. Efter det väntar EM i Danmark.
– Det slår riktigt högt! Det är roligt att få komma med, det fanns bara sex platser. Jag kände att jag hade möjligheten att komma med, men det känns riktigt kul.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax