DELA

Fler funktionärer behövs för beachvolleyn

BEACHVOLLEY. På måndag inleds beachvolleybollturneringen Paf Open. Ännu saknas funktionärer.
– Vi måste få tag på tjugo planfunktionärer till, säger Torsten Wikstrand, ordförande i Ålands volleybollförbund.
Wikstrand berättar att Paf Open behöver 400 funktionärer totalt.
– Vi har fått ihop 191 funktionärer från Åland. Jämfört med förra året är det en bättre siffra och vi är tacksamma över att fler ställer upp i år.
Tillsammans med drygt sextio funktionärer från Finland och lika många från Sverige har turneringen nästan rekryterat så många frivilliga som man behöver.
– Men den sista biten är kvar och det är lite svårt att få ihop det. Vi skulle behöva tjugo planfunktionärer till, säger Wikstrand.

Kratta sand
Det är under nationskvalen, som inleds på måndag och pågår till och med torsdag, som Paf Open behöver flest planfunktionärer.
– Tisdag till torsdag pågår matcher på alla sex planer samtidigt. Totalt spelas 60 matcher varje dag och vi behöver ungefär 120 planfunktionärer per dag.
Wikstrand hoppas att ålänningarna ska ställa upp så turneringen blir lyckad.
– Det handlar om att kratta sand, rulla en boll eller att ge vatten till spelarna under time outer. Man måste inte närvara hela tiden utan vi kan anpassa oss efter när folk har tid.
Vad händer om ni inte får ihop de sista tjugo funktionärerna?
– Vi måste få ihop dem. Jag tror nog att vi ska få det. Men det är viktigt att folk förstår att det krävs frivilliga krafter om vi ska kunna arrangera sådana här världsevenemang på Åland.
Om man vill ställa upp som funktionär kan man ta kontakt direkt med Wikstrand eller med Mikael Donning som är ansvarig för planfunktionärerna. Man kan även gå in på www.pafopen.com och anmäla sig där.


Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax