DELA

Fagerlund: ‘Gick klart över förväntan’

LÖPNING. 150 män och kvinnor tog sin an kraftprovet ultra-VM i Qatar.
100 kilometer avverkades i Mellanösternvärmen – och en ålänning slutade topp tio i världen.
– Det gick klart över förväntan, säger Fritjof Fagerlund.
Den 27:e upplagan av ultra-VM avgjordes för första gången i Mellanöstern den gångna helgen då Qatars huvudstad Doha stod värd för mästerskapet.
Ett hundratal män och ett femtiotal kvinnor kom till start i VM som är ett kraftprov över 100 kilometers löpning.
Allra bäst i damklassen gick det för brittiskan Ellie Greenwood som vann på tiden 7 timmar, 30 minuter och 48 sekunder. Knappt åtta minuter senare gick japanskan Chiyuki Mochizuki i mål som silvermedaljör. Greenwods landsmaninna Jo Zakrzewski slutade trea, drygt elva minuter efter segraren.
I herrklassen höll sig ålänningen Fritjof Fagerlund – tävlandes för Sverige och Upplandsklubben Rånäs 4H – väl framme och slutade tia av de 91 löpare som tog sig i mål. Fagerlund noterades för en tid om 6.55.31, en knapp halvtimme långsammare än amerikanen Max King som vann före svensken Jonas Buud och spanjoren José Antonio Requejo.
– Med tanke på att jag var skadad månaden innan var resultatet klart över förväntan. Det var först ett par veckor inför VM som jag började bli bra från mitt löparknä, säger Fritjof Fagerlund som gjorde sin första VM-start och fick silver i 40-årsklassen.

Läs mer i tisdagens Nyan.

Oskar Magnusson