DELA

Fagerholm stannar i Åland United

FOTBOLL. Åland United och huvudtränare Samuel Fagerholm har enats om ett nytt kontrakt.
Avtalet gäller till och med säsongen 2020.
– Jag ser mig själv växa som tränare och som människa tillsammans med den här klubben, menar Fagerholm.

Det var sent under måndagen som Åland United gick ut med pressmeddelandet, att man förlängt kontraktet med Samuel Fagerholm.
”Samuels ledarstil och långsiktiga approach till tränarvärvet har fått Åland United att vilja se en fortsättning. Vi ser en stor potential, både för A-laget, men även för den åländska flick- och damfotbollen i stort med Samuel Fagerholm vid rodret”, skriver klubben.
Till Nya Åland berättar Samuel Fagerholm att han hela tiden haft som ambition att verka en längre tid inom klubben.
– När jag tog mig an det här uppdraget gjorde jag det med målsättningen och visionen att kunna vara med och utveckla Åland United som lag och som organisation över tid, säger Fagerholm och fortsätter:
– Men till en början ville jag känna på hur det var att vara elittränare och om det gick att kombinera med familjelivet. Jag har ju en dotter på ett år där hemma.
Den 25-årige ålänningen tog över som huvudtränare inför säsongen, efter att ha fungerat som assisterande tränare till Maiju Ruotsalainen under den senare delen av 2017. Huvudtränaruppdraget är hans första på elitnivå.
– Personligen känner jag att jag utvecklas hela tiden. Både som tränare men framför allt som människa.
– Det är inspirerande att leda sig själv och andra människor mot gemensamt uppstakade mål. Belöningen ligger ju i att få se alla människor runt om och i klubben växa, både som individer och som grupp.

Läs mera om detta i onsdagens Nya Åland.