DELA
Foto: Jonas EdsvikFÅ Mikael Virta är numera sportchef och inte längre assisterande tränare till Gary Williams. Den rollen innehar i stället målvaktstränaren Craig Wight. I styrelserummet är det nästan lika tunt som i ÅU:s sportsliga ledning.

Styrelsetapp i Åland United

FOTBOLL. Fem styrelsemedlemmar avgick – fyra stycken tillkom.

Men Åland United hoppas få till en mer stabil styrelse till vårmötet i mars.

– Det är lika oroande som alltid. Vi blir ju inte fler som vill hålla på med det här, säger sportchefen Mikael Virta.
När Åland United höll höstmöte under onsdagskvällen kunde inte valberedningen presentera ett enda namn till den nya styrelsen.

– Det har aldrig tidigare hänt att det inte har funnits ett enda förslag på en person som kan sitta i styrelsen. Ingen från valberedningen var på plats på mötet, i stället kom det ett sms om att de inte hade hittat någon som var intresserad av att ställa upp, säger Mikael Virta, sportchef och numera också en del av ÅU:s styrelse.

Efter att viceordförande Erica Sjöström och medlemmarna Bjarne Gällros, Jocke Dahlblom, Kristian Eriksson samt Dan Nylund avgått ställde ordföranden Peter Lindbäck frågan om vilka av de övriga närvarande på mötet som skulle kunna tänka sig att bli en del av styrelsen.

– Och där satt jag, Lillemor Eckerman, Zacharias Kalm och Kjell Sipinen, säger Mikael Virta om kvartetten som alla valdes in i styrelsen och där Lillemor Eckerman blev ny viceordförande.

Varför tror du det är så svårt att få människor att ställa upp ideellt i en fotbollsstyrelse?

– Det är ju inget glassjobb, direkt. Folk ser att våra styrelsemedlemmar säljer korv och bär reklamskyltar.

Läs mer i fredagens Nyan