DELA

Ett garage med 18 hål

GOLF. På juldagen började Roger Småroos (bilden) riva delar av sitt garage. Inom ett par veckor stod utrymmet klart för en sprillans ny golfsimulator.
– Snart är vi proffs, säger hustrun Lis-Beth med ett skratt.
Lis-Beth och Roger Småroos har tillsammans med Henrik Överström, Agneta Andersson, Kent Eklund och Pille Triisa investerat i en golfsimulator. Alla är medlemmar i Eckerö golfklubb, men vintertid blir träningen normalt lidande – även om vädret i år varit exceptionellt.
– Vi gick en runda sista gången den 17 december. Härom dagen promenerade jag runt golfbanan, och nog kunde man spela där nu också även om det är lite lurvigt på greenerna, säger Lisbeth.
Men nu förläggs lågsäsongsträningen till Småroos garage. Inköpet av simulatorn inklusive ombyggnaden av lokalerna gick loss på omkring 10.000 euro. Välinvesterade pengar om man frågar sällskapet.
– Det har varit över förväntan, säger Roger.

Hyrs ut
Simulatorn erbjuder en hel del för att bättra på svingen. Den som behöver slipa kunskaperna kan inleda med en instruktionsfilm för att sedan övergå till range- och greenträning. Det går också utmärkt att gå en full runda på 18 hål, som tar nästan lika länge som en runda i verkligheten.
– Men här sparar man tid genom att slippa leta bollen i skogen, säger Henrik med ett skratt.
Just nu finns bara en valbar bana på simulatorn, men sällskapet ska uppdatera programmet så att det tillkommer ytterligare 40 stycken.
– Snart är vi proffs! Vi är 13 personer som ska åka till Turkiet och spela i februari, då får vi se om det här har gett något resultat, säger Lisbeth.
Det är förstås inte bara träningen som blir en vinning, påpekar Kent.
– Det här är också ett sätt att umgås och ha trevligt tillsammans. Även för andra, vi ska hyra ut simulatorn till folk som vill komma och pröva.

65 sensorer
Grönt kort är det enda kriteriet och sällskap på max fyra personer i taget. 20 euro i timmen kostar det för den sugna som kan boka via Condis i Eckerö. Bollar och klubbor finns på plats, både ett fullt herrset och ett damset.
Det är bara via hemsidan www.condis.just.nu och ryktesvägen som informationen om simulatorn spridits. Men intresset har varit gott.
– Vi hade en visning här i lördags och det var folk hela dagen och tittade, berättar Roger.
– Bara vi kommer igång ordentligt är nog folk intresserade av att prova, säger Lis-Beth.
Totalt 65 sensorer registrerar allt möjligt som gör golfaren till en bättre spelare, så som träffyta, hastighet och vinkel. Gänget berättar att simulatorn inte avviker mer än fem procent från verkligheten.
– Jag skjuter snett åt höger även här, konstaterar Lis-Beth och Kent tillägger:
– De fel man gör i verkligheten gör man också här.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax