En seger och en förlust för ÅU i elitturnering

FOTBOLL. Under helgen har Åland United deltagit i en elitturnering på Eerkkilä. Facit blev en seger mot danska ligalaget Fortuna Hjöring och en förlust mot damallsvenska Linköping FC.
ÅU mötte Linköping på fredagen. Matchen slutade 4–1 till svenskorna, i halvtid var resultatet 2–1. Åland Uniteds enda mål gjordes av Janelle Cordia.
Dagens match mot Fortuna Hjöring gick bättre. Redan efter tre minuter gjorde ÅU 1–0 på straff efter att Monica Dolinsky hade dragits omkull i straffområdet. Tiina Saario (bilden) tog hand om straffen och satte den säkert. En kvart in i matchen gjorde Adelina Engman 2–0 efter en hörna, och 39 minuter in i matchen blev Engman tvåmålsskytt då hon gjorde det bästa av en fin crossboll slagen av Janelle Cordia.
4–0 kom sex minuter in i andra halvlek. ÅU kontrade och sist på bollen var Cordia. Två minuter senare reducerade Fortuna Hjöring genom Kristine Pedersen och i den 67:e minuten gjorde danskorna ytterligare ett mål genom Nadia Nadim. Det målet blev matchens sista.