DELA

Dukproblemet kommer vara löst till simtävling

SIMNING. ÅID:s simutskott och Mariebad har nått en lösning i diskussionen om badhusets nya energisparande täckduk.
Duken ska monteras högre upp så den inte stör tävlingssimmarnas tidtagning och kan komma att tas bort helt till masterstävlingen den 22 mars om monteringen inte är klar tills dess.

Diskussionen om Mariebads nya täckdukar började i januari. Dukarna var tänkta som energisparande åtgärder och placerades över stora bassängen och terapibassängen för att minska temperaturtapp.
Men mitt i arbetet med att beställa och montera dukarna missade man från Mariebads sida att informera ÅID:s simutskott om det hela och det visade sig att duken över den stora bassängen var monterad på ett sätt som skulle störa tidtagning av tävlingslopp, något som väckte upprörda känslor hos bland andra ÅID-simningens ordförande Bror Myllykoski.
Men nu verkar man ha nått en lösning av problemet. Genom att höja dukens placering kan tidtagningar ske utan störningar och på så sätt bli en kompromiss för båda parter.
– Efter att ha diskuterat saken med föreningarna och montörer så har vi beslutat att höja dukens placering vilket jag tror blir en bra lösning för alla. Om monteringen inte är klar till masterstävlingen den 22 mars lyfter vi helt enkelt bort den för det tillfället, säger badhuschefen Christoffer Sundman.


”Borde ha hört oss för”
Enligt Christoffer Sundman har förslaget om att höja duken funnits med i diskussionerna redan från början.
– Vi borde ha hört oss för med föreningarna från början om vad de tyckte men vi försöker rätta till det så gott vi kan nu i stället och jag tror det kommer att bli jättebra.

Läs mer i tisdagens Nya Åland!

Carin Karlsson