DELA

Drömfinal i damernas Paf Open

PAF OPEN. Det blir Brasilien mot USA. Det blir de regerande mästarna mot årets nykomlingar. Det blir en riktig drömfinal mellan Jennifer Kessy/April Ross och Larissa/Juliana.
– Jag tror att det blir en riktigt bra match i morgon och jag vet att de spelar hårt. Men jag kommer vara redo i morgon, säger Larissa om finalen.
Det var också Larissa och Juliana som tog den första finalplatsen. För motståndet stod landsmanninorna Ana Paula/Shelda och det första setet gick ganska enkelt till de regerande mästarna Larissa/Juliana – 21–17.
Direkt fick de igång sitt tunga spel och framförallt Larissa smällde på både i servarna och framme vid nät. Men i det andra setet hände det något.
Ana Paula och Shelda började spela riktigt bra och framförallt Shelda var helt fenomenal i defensiven. Vid 14–14 steg kvalitéen ordentligt i matchen och det var riktigt, riktigt jämnt.
– Det var roligt att spela mot Shelda och hon är väldigt duktigt. För mig är det bara inspirerande att spela mot en så bra spelare. Hon är bra i defensiven och har även bra smashar. Så det var en tuff match. Men nu är vi i final för andra gången och jag hoppas att vi vinner, säger Larissa.
Ana Paula/Shelda räddade en matchboll vid 20–19 men när Larissa/Juliana gick upp till 21–20 blev det för tungt. Det andra och avslutande setet gick till de regerande mästarna med 22–20.
– Jag tyckte att det var en bra match och jag tror även att publiken tyckte det. Det var en match med mycket teknik, blockar och smashar. En typisk brasiliansk match med mycket teknik, säger Juliana.


Final 16.00
I finalen får Larissa/Juliana ta sig an det amerikanska paret Jennifer Kessy/April Ross som vann sin semifinal mot Talita/Antonelli med 21–16 21–18.
– Vi började med att serva riktigt bra och spelade även bra i defensiven. I dag fungerade defensiven betydligt bättre än vår sideout, säger Kessy.
Kessy och Ross spelade med en betydligt större bredd än sina motståndare från Brasilien och vann matchen på bättre servar och betydligt bättre servemottagningar.
– De spelade riktigt bra och servade bättre än oss. Mot ett sådant lag måste man spela till 100 procent men vi gjorde alldeles för många misstag på sideout, säger Antonelli.
Morgondagens final börjar 16.00 medan bronsmatchen spelas 15.00. Men redan 09.30 drar herrarnas spännande kvartsfinaler igång.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax