DELA

Domar utdelade i innebandybråket

INNEBANDY. Avstängning i elva seriematcher och avstängning i övriga matcher fram till april 2010. Det blev följden för den Liffarna-spelare som attackerade en motspelare i ett derby i åländska innebandyserien i början av november.
För den attackerade Lemlands IF-spelaren resulterade bråket i avstängning i tre matcher.
I dag fattade Ålands innebandyförbunds tävlingskommité, TK, med hjälp av förbundets styrelse, beslutet att den spelare som attackerade en motspelare för knappt två veckor sedan stängs av i elva seriematcher. Han stängs även av i övriga innebandymatcher, som till exempel cupmatcher, fram till april 2010. För den attackerade spelaren blev följden avstängning i tre matcher framöver.
Det var alltså under ett innebandyderby i herrarnas division I i den åländska serien i början av november som det hettade till.
En av spelarna i Liffarna gav sig då på en motspelare i Lemlands IF med följden att den attackerade spelaren blev tvungen att uppsöka sjukhus. För Nya Åland berättar den skadade spelaren då att han fått skador på tänderna, på synen samt hjärnskakning.


Fortfarande polisärende
Att det tagit förbundet snart två veckor att komma fram till domen förklarar förbundets verksamhetsledare Susanne Guildford med att det inte har någon tidigare erfarenhet från den här typen av ärenden.
– Beslutet har dröjt eftersom vi inte har haft någon annat beslut att luta oss tillbaka på, säger hon.
Spelarna har nu två veckor på sig att överklaga domen, men hon anser att TK:s dom är rimlig.
– Jag skulle bli väldigt överraskad om de gör det, säger Guildford.
Det gjordes också en polisanmälan direkt efter bråket. Men polisen har ännu inte kommit så långt i ärendet.
– Det är fortfarande under utredning, säger kommissarie Olof Lindqvist.
En av spelarna har inte gått att nå och den andra ville inte kommentera domen.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax