DELA

Djurgården i diskussioner med Jani Lyyski

FOTBOLL. Djurgårdens IF vill se Jani Lyyski i laget nästa säsong.
– Han var och hälsade på oss för en vecka sedan och vi är mycket, mycket imponerade. Det innebär att det förs diskussioner med honom, säger Ingvar ”Putte” Carlsson, sportansvarig i klubbens styrelse.
Carlsson berättar att Lyyski fanns på plats i Stockholm då Djurgården vann kvalet till Allsvenskan mot Assyriska förra helgen.
– Han tittade på matchen och vi visade honom runt på anläggningen och pratade med honom.
Carlsson säger att klubben blev mycket imponerade av ålänningen och att de ”hemskt gärna” skulle se Lyyski i Djurgårdströjan nästa år.
– Han är en bra karaktär, en mycket trevlig person. Vi är mycket mycket imponerade.
Och vad innebär det?
– Det innebär att det nu förs diskussioner. Vi har kommit en bit på väg.
Har ni gett honom något konkret anbud?
– Det vill jag inte avslöja men han har gjort ett mycket gott intryck på mig och på den andra representanten för klubben som var med när vi träffades.

”Intelligent mittback”
Carlsson berättar vidare att Djurgården sett Lyyski spela flera gånger, dels i IFK Mariehamn och dels i Vasaklubben VPS.
– Han är en placeringssäker, brytningssäker och intelligent mittback med bra huvudspel.
Behöver ni nya försvarare inför nästa säsong?
– Ja, det är en hög prioritet för oss.

Locket på
Lyyski själv håller fortsättningsvis locket på och vill inte kommentera något vad gäller hans adress nästa säsong. När Nyan ringer upp och berättar vad Carlsson sagt är hans enda kommentar denna:
– Det är mycket roligt att höra sådana ord från Djurgården som är en mycket bra klubb.

ÖSK-rykten
Utöver Djurgården ryktas det också om att Lyyski skulle vara på väg till Örebro SK. Till Nyan säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren att han känner till ålänningen men att någon affär inte är nära förestående.
Behöver ni nya försvarare inför nästa säsong?
– Vi har en grundtrupp som vi är nöjda med. Sedan finns det spelare som kan vara aktuella för den internationella marknaden och blir vi av med någon kan vi behöva ta in nya, säger Sjögren.
I går berättade Nerikes Allehanda att mittbacken Bertin Zé provspelar för franska proffsklubben Racing Club Strasbourg i Ligue 2, så en försvarare verkar därmed vara på väg bort.
Samtidigt berättar Fotbolldirekt.se att ÖSK lovar fler spännande finska importer. Genom finske tränaren Sixten Boström har man bra kontakter österut.
– Det finns flera bra namn vi tittar på. Vi har bra kontakter i Finland genom Sixten och en bra bild av namnen som vi följer.
– Det är inte omöjligt med ett eller två finska namn till nästa säsong. Men vi sitter i en bra sits och behöver inte stressa med tanke på vilket bra lag vi har, säger Sjögren till Fotbolldirekt.se.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax