ÅU förlängde segersviten

FOTBOLL. På lördagseftermiddagen tog Åland United sin tredje raka seger på lika många matcher. Tillställningen mot ONS såg ut att sluta 1–1 men med två minuter kvar tilldömdes åländskorna en straff vilken Bri Campos förvaltade.

Matchen blev en jämn historia där bägge lagen turades om att skapa målchanser i inledningen. Raissa Tchuanyo Feudjio var inblandad i det mesta som hände i anfallsväg för åländskorna och efter 34 minuters spel fick hon utdelning då hon kunde placera in 1–0. Fullträffen var nyförvärvets andra för säsongen. Efter ledningsmålet ökade åländskorna tempot i sitt spel och skapade flera fina chanser. Målskytten Feudijo testade skottlyckan flera gånger om utan att få utdelning och resultatet stod sig halvleken ut.

Starten på andra halvlek blev inte alls som Åland United hade önskat. Redan efter 6 minuters spel lyckades Onna Ketola peta in en retur och därmed utjämna till 1–1. Resultatet såg ut att stå sig matchen ut men med två minuter kvar hölls Feudjio fast i straffområdet och fixade fram en straffspark. Bri Campos placerade straffen säkert i målvaktens högra hörn och såg därmed till att Åland United fick med sig alla poängen hem.

Segern innebär att Åland United befäster sin andraplats i ligan med 9 poäng efter tre omgångar. Serieledare är PK-35 som toppar tabellen i kraft av bättre målskillnad.