DELA

Dartspelare av världsklass till Åland

DART. Flera toppspelare är nu klara för Scandinavian Dart Masters som arrangeras i Mariehamn den 27 och 28 november.
Sju spelare från World Dart Federations topp 30-lista kommer till Åland den 27-28 november för att göra upp i den första upplagan av Scandinavian Dart Masters. En tävling som arrangeras av Joker Dart r.f. i samarbete med det svenska och det finska dartförbunden.
Bland annat finns världsnian Willy van der Wiel från Holland, världstolvan Joey ten Berge, också han från Holland, och sjuttonderankade Scott Mitchell från England med i startfältet.
Av de nu fjorton bekräftade deltagarna kommer dessutom ettorna från både Danmark och Norge att delta i tävlingarna.
Från Finland kommer Sami Sanssi, Vesa Nuutinen och Ulf Ceder som rankas 2:a, 3:a och 4:a i Finland och från Sverige Daniel Larsson, Oskar Lukasiak samt Magnus Caris som är de tre högst rankade i landet.
– Vi tycker att vi fått en bra start där flera av världens bästa spelare deltar redan i år. Och det har visats stort intresse från dartkretsarna, inte bara i Sverige och Finland utan även i England och Holland, säger tävlingsansvarige Sune Eriksson som tillägger att ytterligare två spelarnamn kommer att presentera i början av nästa vecka.
På callers/domarfronten har ledningen lyckats knyta till sig engelsmannen Richard Ashdown och holländaren Jacques Niuwlaat, även de välkända personer inom den internationella dartvärlden.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax