DELA
Foto: Jonas Edsvik

Danielsson redo att debutera

FOTBOLL. På lördag gör landslagmeriterade Jenny Danielsson debut för Åland United.
I alla fall om hon själv får bestämma.
– Jag är redo och ser väldigt mycket fram emot det, säger 22-åringen, som i går gjorde sin första träning tillsammans med sina nya lagkamrater.

Den 16 april offentliggjorde Åland United värvningen av den finska landslagsspelaren Jenny Danielsson. 22-åringen kommer närmast från spanska Sporting de Huelva och har tidigare också spelat i svenska Kristianstad DFF samt ligalaget FC Honka.
Under torsdagen anlände hon till Åland och senare samma dag genomförde hon sin första träning med Åland United.
– Jag känner mig i bra fysisk form. Jag kommer ju direkt från spel i Spanien och har också matchats i landslaget, så vill Maiju (Maiju Ruotsalainen, huvudtränare i Åland United) att jag spelar på lördag så gör jag det, säger Jenny Danielsson och fortsätter:
– Jag är redo. Och jag ser väldigt mycket fram emot att få debutera.

Mittfältare och anfallare

Jenny Danielsson är i grunden mittfältare men har också, framför allt på senare tid, agerat anfallare. Var hon själv placerar sig på planen låter hon vara osagt.
– (skratt) Jag vet faktiskt inte om jag är mera av en mittfältare eller anfallare. Man kan lätt luras av min storlek och genast tro att jag är en targetspelare, men det är jag inte. Jag vill förflytta boll, säger Jenny Danielsson och fortsätter:
– Jag spelar gärna som anfallare så länge laget spelar med två anfallare eller fler. Men jag trvis inte lika bra som ensam anfallare. Att bara hänga i målområdet och gå på avslut är inte min grej.

Enligt sportchef Mikael Virta ska Jenny Danielsson vara spelklar mot Pallokissat på lördag.
– Vi räknar med det då vi nu har betalat alla licenser, säger han.

Läs hela artikeln i fredagens Nya Åland.