DELA

Daja är Djurgårdens högsta prioritet

FOTBOLL. Djurgårdens IF vill se Daniel ”Daja” Sjölund i klubben nästa år också.
– Jag hoppas verkligen han förstår så mycket vi vill behålla honom. Daniel har varit viktig i så många år och blir viktig för Djurgården i framtiden, säger klubbens sportchef Ingvar ”Putte” Carlsson till Fotbolldirekt.se.
Daniel Sjölunds kontrakt med Djurgården går ut den sista december. Många klubbar har visat intresse för honom, bland annat IFK Göteborg, Elfsborg och Helsingborgs IF, och för Nyan har Sjölund berättat att även utländska klubbar visat intresse.
Men nu lovar Djurgårdens nya ledning att de ska ta strid för att få behålla Sjölund även i framtiden.
– Ja, det lovar jag att vi ska göra. Daniel Sjölund ska spela i Djurgården i framtiden. Det hoppas jag verkligen, säger Carlsson till Fotbolldirekt.se.
Carlsson säger också att han oroas av att IFK Göteborg försöker slå klorna i Sjölund.
– IFK Göteborg är en välskött förening som suger åt sig spelare. Jag kan förstå att IFK lockar men vi är en förening som ska bli lika välskött, säger Carlsson.

Förhandlingar inleds
Nu hoppas Carlsson att förhandlingar med Sjölund kan inledas på fredag eftermiddag. Och han hoppas att ett resursförstärkt Djurgården ska kunna möta bud från IFK Göteborg.
– Det hoppas jag, men det är klart att det alltid finns ett pris. Ett som är säkert är i alla fall att Daniel är vår högsta prioritet just nu, säger Carlsson till Fotbolldirekt.se.

MALIN LUNDBERG