DELA

Dahl blir manager åt världsettorna

BEACHVOLLEY. Paf Opens sportchef Simon Dahl blir manager åt regerande olympiska mästarna och världsettorna Todd Rogers och Phil Dalhausser från USA.
– Det ska bli spännande med tanke på att de är favoriter till guldet både vid VM i Rom och OS i London, säger Dahl.
Simon Dahl har två OS i bagaget. Som spelare. Nu tar han sikte mot både VM- och OS-guld, men som manager det här gången. Det är amerikanska världsettorna Todd Rogers och Phil Dalhausser som anlitat Dahl.
– Todd och Phil siktar givetvis på guld i VM nästa år och i OS året därpå. Med tanke på hur de har dominerat de senaste åren så går det inte att sikta lägre, säger Dahl.
Rogers och Dalhausser spelade under 2010 tolv deltävlingar på den internationella touren Swatch FIVB World Tour. Resultatet blev nio guldmedaljer, ett silver, ett brons, en fjärdeplats och en ohotad förstaplats på världsrankingen. Tillsammans har de spelat ihop drygt 2,5 miljoner dollar och nu hoppas Dahl kunna hjälpa dem till ytterligare framgångar.
– Min roll blir främst att utveckla deras kommersiella arbete på den internationella marknaden. Jag har utvecklat ett sponsor- och PR-koncept som Todd och Phil tror på och vi har redan klart med ett samarbete med det Internationella Volleybollförbundet. Nu väntar hårt arbete för att förverkliga konceptet ytterligare, säger Dahl.


Blir sportchef
Dahls roll i Paf Open förändras också. Från att ha varit turneringschef blir han nu sportchef.
– Som sportchef för Paf Open hoppas jag kunna fortsätta attrahera hela världseliten med Todd och Phil i spetsen, säger han.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax