DELA

Dags för andra hemmamatchen i ligacupen

FOTBOLL. Nummer ett är att bibehålla den aggressivitet och stabilitet man visade i försvarsspelet mot Syrianska förra helgen. Nummer två är att förbättra anfallsspelet. Det säger IFK:s tränare Pekka Lyyski inför kvällens ligacupmatch mot Åbolaget TPS.

Pekka Lyyski är relativt nöjd med var IFK Mariehamn står i dagsläget.
– Det är klart att man alltid skulle vilja vara längre fram i utvecklingen. Hade vi behållit fler spelare och haft en stomme hade vi säkert varit längre fram också. Men just nu är vi nog där vi kan vara med det här laget, säger han.
– Tendenser till ett bra lagarbete finns. Löpkapaciteten mot Syrianska, att kunna hålla ihop laget både offensivt och defensivt och viljan att göra saker och ting bättre för varje match finns. Det är jätteroligt att se att att alla är ivriga och entusiastiska och vill lära sig, tillägger han.


Diskuterat offensiven
När Grönvitt mötte Syrianska på bortaplan i lördags blev det förlust med 0–1. Lyyski berömmer ändå det egna lagets försvarsspel.
– Jag ville ha ett aggressivt lag i Södertälje och det fick jag. Nu måste vi bibehålla den aggressiviteten och det stabila försvarsspelet. Självklart måste vi komma mer framåt också och det är om det diskussionerna handlat den här veckan.

Matchen mot TPS spelas 19.00 i kväll.

Läs mer i dagens Nya Åland.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax