DELA

Champagne över Paf Open-vinnarna

PAF OPEN. – Det här var vår bästa turneringen så här långt i år, sa Richard Schuil direkt efter segern i Paf Open.
Och det är kanske inte så konstigt.
Han vann Paf Open tillsammans med Reinder Nummerdor. De tog årets första seger på världstouren. Och själv valdes han till turneringens bästa spelare.
Finalen blev en episk match. En match som aldrig ville ta slut och en match som innehåll så mycket känslor att stämningen nere på plan liksom gick att känna på. Det var helt enkelt elektriskt i tre mycket jämna set.
Tyskarna Julius Brink och Jonas Reckerman räddade tre setbollar i det första setet och vann med 23–21.
– Jag tycker det var en känslosam och färgsprakande match där holländarna spelade riktigt bra. Kanske inte perfekt i det första setet men i det andra och tredje spelade de upp sig, säger Brink.


Fantastisk turnering
Stundtals bjöds det på helt sanslösa dueller där både Jonas Reckerman och Reinder Nummerdor gjorde några omöjliga räddningar i defensiven. Det andra setet gick till Schuil/Nummerdor med 21–15 efter att Brink/Reckerman tilldelats ett poängstraff.
– För vår egen del hittade vi inte riktigt känslan och vi kämpade både med att få fart i spelet samt några störande moment utifrån. Men jag vill inte skylla på det utan tycker att holländarna gjorde ett riktigt bra jobb, säger Brink.
För när tyskarnas block inte riktigt fungerade kunde Schuil/Nummerdor plocka hem sina poäng tack vare ett fantastiskt nätspel. Lägg där till en lika fantastisk defensiv med Nummerdors räddning till 7–4 i det andra setet som matchens absoluta höjdpunkt.
En räddning som verkligen fick igång publiken på centercourten.
– Vi har haft en fantastisk turnering utan att förlora en enda match. Vi fick kämpa lite i den första matchen men därefter har det gått riktigt bra fram till finalen. En final som vi startade bra, men som vi sedan nästan gav bort. Därför är jag glad över segern, säger Nummerdor.


Korta avstånd
Det tredje och avgörande setet började precis som de två första. Holländarna tog några poängs ledning och såg ut att ha allt under kontroll. Bara för att släppa in tyskarna i matchen. Den första matchbollen kom vid 14–10.
Den andra vid 14–11.
Och då tog Schuil/Nummerdor chansen. Efter en timme och nio minuters spel vann de till slut matchbollen och prischecken på 30.000 amerikanska dollar.
– Det har varit en fantastisk vecka, säger Richard Schuil. Vädret i går (läs i lördags) kanske inte var så bra men centercourten ligger så nära hotellet och vi behövde inte gå så långt. Det tycker jag är bra.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax