DELA

Bronset till Talita/Antonelli

PAF OPEN. På en regning centercourt kunde i dag det brasilianska paret Talita/Antonelli spela hem bronset i Paf Open. För motståndet stod rutinerade Ana Paula/Shelda och det blev en match med många fina dueller.
– Det blir alltid samma sorts match när vi möts, säger Antonelli. Vi vill alla vinna men respekterar också varandra.
(Bilden är från Talita/Antonellis semifinal.)
I vad som kunde ha blivit en tråkig tillställning på en blöt bana blev istället någonting helt annat. För när musiken dog av allt regnande tog publiken ton och sjöng som i värsta körslaget. Till glädje för spelarna på plan.
– Med tanke på vädret försökte vi bara ha kul där ute och de är ett tufft lag att möta. Det är också helt fantastiskt att publiken kommer för att se beachvolley trots att det regnar, säger Ana Paula.
Just för Ana Paula blev det hennes andra raka fjärdeplats i Paf Open och den här gången spelade hon tillsammans med spelgeniet Shelda som hade något av en egen hejaklack på läktaren.
Kommer du tillbaka nästa år igen?
– Det är jag helt säker på, men jag är inte lika säker på om Shelda gör det.
Nej, publikfavoriten Shelda gör sin sista säsong som beachvolleyproffs och därmed blev också årets Paf Open hennes sista, och enda, framträdande på Åland.
Och när vi ändå pratar om Shelda och Ana Paula. När Antonelli, som tog hem bronset tillsammans med Talita, var en sådär 15 år gammal hade hon just Shelda och Ana Paula som sina idoler. Nu är hon tillräckligt bra för att slå dem i en bronsmatch.
– Det känns bra att avsluta turneringen med en seger med tanke på att vi förlorade i går mot USA. Det är svårt att spela i regnet men man måste bara glömma sin senaste match och blicka framåt.
Matchen då? Ja, den slutade 21–15 21–18 till Talita/Antonelli.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax