DELA

MGF:are på Åbotävling

GYMNASTIK. Frida Eriksson och Nora Karlsson debuterade i klass E på en tävling i Åbo i helgen.

Då slog den senare till med ett brons på bommen.

– Det är en helt annan konkurrens, men båda gjorde riktigt bra ifrån sig, säger MGF-tränaren Ylva Watkins.
Mariehamns gymnastikförening hade tio deltagare i en klasstävling i Åbo den gångna helgen. Efter att sjukdomar stoppat duon Frida Eriksson och Nora Karlsson i höstpremiären i Esbo, var det så dags för debut i E-klassen för Mariehamnsgymnasterna som i våras tävlade i klass D.

– I klass D ska alla gymnaster göra obligatoriska moment i sina serier. I klass E ska de göra sina egna serier där kraven, och konkurrensen, är mycket större, säger tränaren Ylva Watkins som fick se sina adepter göra fina debutserier i Åbo.

– Ja, både Frida och Nora gjorde jättebra ifrån sig. De tyckte att det var pirrigt till en början, och båda har haft en tuff uppladdning när de har gått sjuka, men sen kändes det bättre.

För Nora Karlssons del innebar den felfria bomserien en bronsmedalj. Det blev MGF:s enda pallplats i den tuffa konkurrensen i Åbo.

Tova Westmark, som vann klass C äldre i Esbo, slutade sexa i samma klass i Åbo.

– Det var hysteriskt många med i hennes klass, säkert ett femtiotal. Så Tova gjorde också en väldigt bra tävling, säger Ylva Watkins som även framhåller Nea Karlsson i klass C yngre.

– Hon gjorde en supertävling, visserligen ingen framskjuten placering men klassen är förmodligen den tuffaste. Hon fick kategori 5-poäng för första gången, vilket tyder på att hon haft höga poäng i alla moment. Men konkurrensen är stenhård och de som vann klassen har kategori 7-poäng. Kategoripoängen är ganska viktiga när man ska tas ut till vissa läger, för då kikar de på vad gymnasterna har uppnått och klarat av i tävlingarna snarare än placeringar, avslutar Ylva Watkins.

Till helgen väntar tävling i Jakobstad för 23 stycken MGF-gymnaster som deltar i finlandssvenska gymnastikförbundets specialmästerskap (FSGM). Då begår även de äldre gymnasterna i klass E tävlingsdebut för säsongen.

På bilden syns Nea och My Karlsson som tävlade i kategori C yngre.