DELA

Brasilianare tränade med ålänningar

FOTBOLL. En 16-åriga brasilianare har i veckan funnits i Mariehamn och tränat med IF Östernäskamraterna när A-laget haft träningsuppehåll.
– Vi har inget att förlora, utan vi ser vad det är, säger IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson.
IF Östernäskamraterna har i helgen haft med 16-åriga brasilianaren Washington de Sousa på sina träningar. Han är på besök i Norden hos en fadder i Stockholm och via en åländsk kontakt skickades en förfrågan till IFK Mariehamn.
– Man frågade om vi var intresserade av att ta hit honom och träna den här veckan, berättar klubbdirektör Peter Mattsson.
Då A-laget har träningsuppehåll, var Washington med på Östernäs träning onsdags samt vid en internmatch i fredags. Han bor hos sina åländska kontakter och medför inga kostnader för IFK.
– Så vi hade egentligen inget att förlora, utan vi ser vad det är. Jag tycker han är en talang, han är mycket teknisk och har bra speluppfattning medan han fysiskt är väldigt ung.

Inget bestämt
Snart återvänder 16-åringen till sitt hemland då hans turistvisum går ut.
– Vi avvaktar läget och ser. Kanske dyker han upp på Åland nästa år, det är inget som är bestämt. När han inte är 18 år är det mycket runtomkring som måste tas hänsyn till, som hans föräldrar. Det är inte bara fotboll längre, utan det finns två sidor av medaljen.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax