DELA

Bottenmotstånd för Jomala IK i helgens volleybollmatcher

VOLLEYBOLL. Både Jomala IK:s dam- och herrlag har på pappret enkla matcher i helgen.
Herrarna tar emot tabelljumbon Teknikum i Vikingahallen och damerna gästas av nästjumbon Uppsala.
Först ut att spela match i helgen är Jomala IK:s damer. I deras åttonde omgång i division I östra väntar Uppsala VBS hemma i Vikingahallen på lördag.
Hittills har åländskorna samlat ihop totalt elva poäng på sina fyra vunna och tre förlorade matcher. Det placerar JIK på tredje plats i tabellen.
Motståndarna Uppsala, som JIK vann mot i början av oktober med 3–0, har haft en motigare start på säsongen. De ligger med sina fem poäng på sex spelade matcher på sjunde och näst sista plats i tabellen.
– Efter en liten dipp för ett par matcher sedan har tjejerna gjort en fantastisk comeback. Det har spelat väldigt bra och vi ska fortsätta där, säger tränaren Adrienne Marie, som även själv spelar med i lördagens möte.
Det som kan störa laget är att de inte får ihop en så stor trupp.
– Flera har varit sjuka den senaste veckan och har inte kunnat vara med och tränat. Det är ännu osäkert om de kan medverka i helgen, fortsätter Marie.


Bottenmöte
Sjukfrånvaron har varit likadan på JIK:s herrsida den senaste veckan. Men på söndag har de ändå ett ypperligt läge att komma in på den vinnande banan igen när division I norras tabelljumbo Teknikum gästar Vikingahallen.
Efter succéstarten på säsongen med tre segrar så har JIK nu två raka förluster i protokollet.
Det betyder att ålänningarna har tappat till femte och näst sista plats i serien, men har bara en poäng upp till de tre framförvarande lagen.
– Killarna gjorde en hel del missar i förra matchen som de inte brukar göra och det har vi förhoppningsvis tränat bort det till matchen på söndag, säger Adrienne Marie, som även tränar herrlaget, utan att vilja gå in närmare på vad som förbättrats.
JIK har redan mött Uppsalalaget Teknikum, som ännu inte har fått ihop en endaste poäng, en gång tidigare den här säsongen och vann då med 3–1.
– Men man måste respektera sin motståndare och vara försiktig och inte undervärdera trots att man möter ett bottenlag. Faran är att de spelar ostrukturerat och då kommer ofta många oväntade bollar, säger hon.
Damernas match spelas i morgon 15.00 och herrarnas på söndag samma tid.

Maria Nykvist

maria.nykvist@nyan.ax