DELA

BCC förlorade hemmaomgång

BOWLING. Det blev fyra förluster och en vinst för BC Clipper i helgens hemmaomgång av riksseriens division II.
Klubben ligger nu näst sist i tabellen.
BCC saknade sina två bästa spelare, Jens Kvarnström och Stefan Sundberg, i lördags. Därmed visste man på förhand att hemmaomgången skulle bli tuff. BCC inledde också lördagen med en förlust mot serieledarna Tornados 2, men genast därefter vann de mot jumbon RKM-Vantaa. Det blev dock enda segern för dagen. Boltsi-72, Mistral och Destroyers var alla starkare än ålänningarna. Totalt spelade BCC ihop 4849 poäng. Boltsi-72 som var bäst för dagen spelade ihop 5738. Bäst av ålänningarna var Peter Söderblom med 1041 poäng över fem serier, vilket gav ett snitt på 208,20 poäng.

Övriga divisioner
Riksseriens division I, där IFK Mariehamn ingår, spelades i Helsingfors i lördags. IFK vann två av sina matcher och förlorade tre. Sammanlagt spelade man ihop 5148 poäng, 824 poäng mindre än Åbolaget TuWe som var bäst för dagen. Bäst i IFK under lördagen var nyblivne ÅM-mästaren Oskar Mattsson med ett snitt på 236 poäng. IFK ligger sist i tabellen.
I division III förlorade Komet alla sina fem matcher i lördags. Klubben ligger ohjälpligt sist i tabellen med 2784 poäng upp till platsen ovanför. Viktor Sundberg var Komets bäste spelare i lördags med ett snitt på 186 poäng.
Slutligen Käglan och IFK Mariehamn i division IV. Käglan vann tre matcher och förlorade två i lördags och bäst i laget var Charles Nylund med ett snitt på 192,33. IFK Mariehamn vann två och förlorade tre matcher och bäst i laget var Stefan Gustafsson med ett snitt på 217 poäng. Käglan ligger nu tvåa i tabellen, IFK följer på tredje plats. (ml)