ÅU vann i premiären

FOTBOLL. Regerande mästarna i Åland United gjorde ingen besviken. I dag vann laget seriepremiären.
Åland United reste till Österbotten för att möta FC United i seriepremiären av Damligan. Redan efter tolv minuter tog åländskorna ledningen med 1–0 efter mål av mittfältaren Emma Liljegren.
Jakobstadslaget kvitterade i 31:a minuten och 1–1 stod sig till halvtidspaus. I 61:a minuten satte Lisa Klingberg ledningsmålet för ÅU, hennes första för klubben, vilket gav ledning 2–1. FC United började visa tecken på trötthet, enligt ÅU:s matchreferat på sin hemsida.
– De sista tio minuterna kom FC United tillbaka i matchen med en sista kraftansträngning för att kvittera. Emelie Karström gjorde bla en strålande räddning på övertid, skriver klubben.