DELA

Arajuuri tror på tuff match mot Spanien

FOTBOLL. I dag möter Finlands U21-landslag Spanien i EM-kvalet och Paulus Arajuuri är uttagen till truppen.
– Det blir en fin men tuff match säkert, säger han.
Finlands U21-landslag har hittills mött Polen, Holland och Liechtenstein i EM-kvalet. Mot de sistnämnda vann man med 4-0 men mot Polen blev det förlust med 1-2 och i de två matcher man spelat mot Holland har man förlorat med 0-2 och 0-1. Därmed ligger Finland näst sist i gruppen.
– Vi har en väldigt tuff grupp, det visste vi från början. Vi visste att det skulle bli svårt när man möter lag som Spanien, Holland och Polen, säger Arajuuri, som ändå anser att landslaget gjort en helt godkänd insats hittills.
– Det var väldigt små marginaler mot Holland hemma, vi låg under med 0-1 men hade ändå några kanonchanser i slutet.

Försöker njuta
Arajuuri säger att landslaget tar en match i taget och försöker låta bli att stirra sig blint på ställningen i gruppen.
– Det är bara att göra sitt bästa i varje match och försöka njuta. Bara att få uppleva en sådan sak som en match mot Spanien borta är väldigt fint.
Att få testa hur han står sig mot spelarna i de andra lagen är också något Arajuuri uppskattar.
– Till exempel när man spelar mot Holland och möter de killar som man känner igen från tv från när man har kollat på Premier League, det känns roligt att testa hur man klarar sig mot dem.
Hur tycker du att du klarat dig hittills?
– Helt okej. Men när man märker att man hänger med så vill man hänga med ännu bättre. I den första matchen var jag nöjd när jag kände att jag klarade mig bra, nästan lika bra som jag gör i Veikkausliiga, men nästa gång vi mötte Holland var jag sur för att jag inte klarade mig bättre.
Finland möter Spanien på bortaplan i kväll klockan 19.00.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax