DELA

Ann-Katrine vann biljetterna

TRAV. En sprudlandes glad Ann-Katrine Nyqvist, 27, tog i torsdags emot sitt pris i Nyans travtävling. Två biljetter till lördagens travgala och så givetvis en fin blombukett.
– Det känns bra, säger hon. Absolut.
På lördag är det säsongsavslutning på Ålandstravet och senare på kvällen är det dags för travgalan på Hotell Arkipelag. En av gästerna under kvällens gala är Ann-Katrine Nyqvist från Godby. Hon valde nämligen rätt svarsalternativ i Nyans travtävling om hur långt Elitloppet i Sverige är.
– Jag behövde nog kika efter, säger Ann-Katrine. Jag var inte riktigt hundra.
Men det blev rätt tillslut. Ann-Katrine gissade på alternativ ett och visst är Elitloppet på 1.609 meter. Och kanske innebär den här vinsten att Ann-Katrines travintresse växer lite. Det finns i alla fall redan i familjen.
– Jag var mycket på travbanan när jag var yngre eftersom pappa jobbade som måldomare och hela familjen följde med, säger Ann-Katrine.
Fast nu är det ett tag sedan Ann-Katrine var på Ålandstravet. Det kan ha varit i år, säger hon. Men det också lika gärna ha varit förra året. Med största sannolikhet blir det ett besök i morgon.
– Ja, jag borde nog fara dit, säger hon.


Tar med sin sambo
Någon koll på vilka hästar som springer har hon inte. Så några tips inför tävlingen vågar hon sig inte på.
– Jag tippar inte. Det är lika bra att inte göra det för jag brukar inte ha så stor framgång. Men kanske ska jag börja med det nu när turen har vänt, säger hon.
Biljetterna som Ann-Katrine vann har ett sammanlagt värde på 120 euro och i priset ingår det trerätterssupé, dryck och underhållning. Allt för två personer.
– Det blir nog min sambo som får komma med, säger hon.
Travgalan i morgon börjar 19.30 och säsongsavslutningen på Ålandstravet kör igång 14.00.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax