Amani skadad i premiärförlust (Klubi-04-FC Åland 5–1)

FOTBOLL. Under lördagseftermiddagen gick FC Åland ut på Sonerastadion i Helsingfors för sin historiska division II-premiär mot Klubi-04.

Men HJK:s farmarlag förstörde ålänningarnas festplaner.

Två snabba mål (i den sjunde och åttonde matchminuten) gav FC Åland en tidig uppförsbacke.

– All taktik vi hade pratat om innan var bara att slänga i papperskorgen redan efter åtta minuter. Då skulle vi i stället börja jaga reduceringsmål, säger tränaren Alexander Semenov.

Ett sådant kom också efter en fast situation där mittbacken Erik Lundberg kunde skicka in sin egen retur i mål efter ett långt inkast i den 36:e matchminuten.

– Och efter det målet hade vi en bra period på 10-15 minuter där vi pressade Klubi och kände att vi skulle kvittera. Vi stressade deras backlinje och fick ett par chanser för ”Rezze”, säger Semenov.

Men Rezgar Amani sparkades ned ett par gånger om av hemmalagets försvar, och vid det andra tillfället slog han upp sin gamla ljumskskada och fick lämna Sonerastadion i den 41:a minuten till förmån för Oskar Jansson.

– Riktigt skit för oss, han blir borta tre, fyra veckor, säger Alexander Semenov.

FC Åland fortsatte att jaga kvittering i andra halvlek, men när Timo Stavitski sköt 3–1 efter knappa timmen spelad gick luften ur gästerna. Två mål av Omar Hassan Jama inom loppet av fem minuter fastställde slutresultatet till 5–1 när elva minuter återstod av ordinarie tid.