DELA

Brasiliansk försvarare klar för IFK

FOTBOLL. IFK Mariehamns trupp är nu komplett. Det är den brasilianska försvararen Alan Henrique som blev den sista pusselbiten i årets lagbygge.

Den 29-åriga, 189 centimeter långa mittbacken är tidigare bekant med finsk fotboll efter att ha spelat i FC Inter säsongen 2017. Henrique är fotbollsutbildad i Brasilien och fick sina första europeiska fotbollserfaranheter 2014 när han lånades ut till SC Beira-Mar i Portugal. Efter det har han spelat i klubbar i länder som Qatar, Indonesien och senast i Albanien.

– Vi har nu lyckats hitta den sista pusselbiten till 2021 års trupp genom att Alan ansluter till laget, skriver IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

– Han är en erfaren mittback och under sin säsong i FC Inter Turku så spelade han 26 matcher och gjorde 4 mål så det är en försvarsspelare som vi förväntar oss håller en hög finsk liganivå. Alan ger nu tränarstaben ytterligare alternativ i olika spelsystem och vi är inte lika sårbara för skador i backlinjen. Överlag är vi riktigt nöjda med den mix av spelare som vi lyckats få till i årets lagbygget.

Kontraktet mellan IFK och Alan Henrique sträcker sig över säsongen 2021.

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp