DELA

Allsvenska klubbar ser intressanta spelare i IFK

FOTBOLL. I Djurgårdens IF finns redan Daniel ”Daja” Sjölund. I Örebro SK Tommy Wirtanen.
Och nu står det klart att båda de allsvenska klubbarna anser att det bland de spelare som i dag spelar för IFK Mariehamn finns intressanta namn att följa.
Som Nya Åland redan berättat fanns representanter från allsvenska klubbarna Djurgårdens IF och Örebro SK på plats i Vasa i lördags när Jani Lyyskis VPS tog emot IFK Mariehamn.
– Det stämmer, men vilka spelare vi tittade på kan jag inte berätta, säger Örebro SK:s sportchef Lennart Sjögren till Nyan.
Sjögren erkänner dock att ÖSK finner spelare i både VPS och IFK intressanta.
– Finska ligan är intressant för oss att titta på.
Något erbjudande har ÖSK inte gett till någon IFK Mariehamnare än, så mycket kan Sjögren säga. Och han förnekar att klubben skulle ha varit i kontakt med någon spelare.
– Vi var till Vasa och tittade på spelare men vi har inte diskuterat något vidare. Vi får tips från olika håll om spelare som kan vara intressanta och då åker vi iväg och tittar på dem.
Det är inte så att Tommy Wirtanen kan ha tipsat om att det finns någon intressant spelare i hans gamla lag?
– Nej, vi försöker hålla spelarna utanför det där så långt det går. Men skulle det gå så långt att det blir aktuellt med någon spelare kan vi alltid rådfråga Tommy om hur den spelaren är som person.
Djurgårdens IF ska enligt tidigare rykten vara intresserade av förre IFK:aren Jani Lyyski. Klubbens vd Alf Johansson vill inte bekräfta detta eller säga vilka namn man ser som intressanta, men han bekräftar att tränare André Jeglertz fanns på plats under matchen i Vasa i lördags.
– Och vi har ju redan tidigare varit och tittat på IFK Mariehamn, bland annat på Paulus Arajuuri som sedan gick till Kalmar.
Johansson konstaterar att intressanta spelare finns i både IFK och VPS.
– Tveklöst är det så.
Har ni varit i kontakt med någon spelare än?
– Nej. Vi följer ganska många spelare, en sådan här helg kanske vi ser en sex-åtta matcher, sedan summerar vi våra intryck och tar ställning till om vi vill bjuda in någon till provträning eller så.
Finns det någon i IFK Mariehamn som kan förvänta sig att att bli inbjuden av er?
– Nej, det är inte aktuellt för stunden, det tror jag icke, men det finns intressanta spelare där.
Johansson tillägger att att Djurgården inte bara letar efter spelare till nästa säsong.
– En del av vårt arbete är mer långsiktigt, vi håller koll på spelare över en längre tid för att se hur de utvecklas, vi är inte bara på jakt efter spelare för säsongen 2010.

Mattsson ej kontaktad
IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson har inte kontaktats av vare sig Djurgårdens IF eller Örebro SK gällande klubbens spelare.
– Ingen därifrån har åtminstone inte varit i kontakt med mig, om de hade varit intresserade av någon av våra kontrakterade spelare går det via mig men om de vill titta på spelare vars kontrakt går ut nu behöver de ju inte ta det den vägen.
Har någon annan klubb hört av sig och varit intresserad av någon av de IFK-spelare som redan har kontrakt nästa säsong?
– Ja det har funnits intresse.
Av vem?
– Det vill jag inte säga.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax