DELA

Ålänning sjua i storpoker

POKER. Ålänningen Simon Stenbäck tog sig till finalbordet och slutade sjua i Helsinki Freezeout som avslutades i fredags. Prischecken för sjundeplatsen var 13.820 euro.
– Jag är absolut nöjd, säger Stenbäck efter drygt 17 timmar vid pokerborden.
Två ålänningar fanns med då pokerturneringen Helsinki Freezeout avgjordes torsdag-fredag förra veckan. Turneringen som spelades i Grand Casino i Helsingfors hade en totalpott på 375.000 euro. Johan Mattsson åkt ut som 97:e spelare. Simon Stenbäck tog sig ändå till finalbordet.
Stenbäck förklarar att han till en början hamnade vid ett ganska svårt bort med bland annat Jani ”Hellraiser” Sointula.
– Efter tre timmar var jag nere på 11.000 (startstacken var 20.000). Men sedan bröt de upp bordet och jag kom till ett riktigt dåligt bord och då var det bara att tuta och köra, säger han.
Efter första dagen var han chipsexa med drygt 98.000 i marker.
– Jag hade som målsättning att ta mig till dag två. Och jag hade sagt åt mig själv att kommer jag dit ska jag ha bra med chips så jag inte behöver sitta i panik, säger Stenbäck till Nyan.


Ut som sjua
De 18 bästa skulle få betalt och det blev väldigt avvaktade spel då det drog ihop sig till ”bubblan” på 19:e plats. Stenbäck valde att slänga de flesta korten under två timmar.
– Jag visste att jag skulle komma till pengarna och jag skulle folda.
Då väl bubbel-platsen var borta gav placeringarna 10-18 alla 3.000 euro. Och det tog inte länge innan det var dags för finalbord. Och Stenbäck återfanns bland de nio sista. Ålänningen blev utslagen som sjunde person efter att ha gått all-in med par i sjuor. Han stötte på patrull av big-blind som synade med par i damer som vann potten.
– Jag måste in med degen, säger Stenbäck då han tittade ner på par i sjuor och drygt 100.000 i markerstacken.
– Jag kom till finalbordet som åtta slutade sjua. Jag är absolut nöjd, säger han.


Hålla fokus
Prischecken för sjundeplatsen blev fina 13.820 euro. Taneli Tiikkaja tog hem turneringssegern och 103.935 euro. Poker handlar mycket om uthållighet. Drygt 17 timmars spel blev det för Stenbäck under två dagar.
– Det är jäkligt tungt att hålla sig fokuserad, säger han.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax