DELA

NyanPlay: IFK:s Alexander Grundström om segermatcherna

ISHOCKEY. När IFK Mariehamn och Sudrets HC möttes två gånger om i helgen var det ingen diskussion om att hemmalaget var bättre. I den sena matchen i lördags ryckte IFK åt sig en 5–0-ledning redan i den första perioden, och matchen var avgjord redan efter tjugo minuter i Islandia.

Slutresultatet skrevs så småningom till 8–3, och IFK hade skickat en signal inför ”returmatchen” som spelades redan klockan halv tio på söndag förmiddag.

– Jag tror att vi hade ett mentalt överläge i och med att vi vann i lördags. Det var säkert inte så roligt för Sudret att resa en hel dag och sen ha 5–0 i arslet direkt, och när alla är på humör är vi ett riktigt bra lag på division III-nivå, säger Robin Englund.

Förstecentern noterades ”bara” för två assist i 8–3-segern i lördags – men hade show i söndagens möte och stod för tre mål och två assist när IFK vann ånyo. Den här gången med 6–3.

Sammanlagt över två matcher hade IFK 14–6 på Sudret, och tar tack vare de sex poängen över gotlänningarnas tredjeplats i division III:s fortsättningsserie – en poäng bakom tvaån Stortorparna samt två bakom Segeltorp som har en match mer spelad (se tabellen här).

– Självklart sneglar man mot förstaplatsen. Vi rår på alla lag i serien när vi är på rätt humör. Det ser lovande ut nu, sen får vi se hur det blir med skador och formtoppar och annat som kan påverka vårt spel, avslutar Robin Englund.

HELGENS IFK-MÅLSKYTTAR

 

IFK-Sudret 8–3 (lördag): Otto Silfver (2), Adam Lindberg (2), Alexander Grundström (2), Emil Molander och Nicklas Hero
IFK-Sudret 6–3 (söndag): Robin Englund (3), Emil Molander, Otto Silfver, Alexander Grundström