Åland United vann mot TiPS

Maiju Ruotsalainen avgjorde matchen mot TiPS Åland Uniteds fördel. En djupledslöpning och en nickskarv resulterade i 1-2 för åländskorna i den 72 minuten.  Ett resultat  som stod sig matchen ut. Ruotsalainen gjorde även första målet i inledningen av den andra halvleken och efter kvitteringen av TiPS Meller klev alltså Ruotsalainen fram som matchvinnare..

Åland United tog tre poäng i Helsingfors efter två mål av Ruotsalainen. TiPS var det bättre laget i första halvlek och i matchens inledning skapade hemmalaget tre farliga chanser, som ÅU:s målvakt Emelie Karström har klarat.

De första tio minuterna i matchen såg det illa ut för United som hade problem med motståndarnas press. Några få farliga chanser har United skapat men ingenting speciellt farligt. Efter den skakiga inledningen började United komma in i matchen och försökte hålla bollen.
Ju längre halvleken led gick jumbolaget TiPS över till kontringsfotboll men passningsspelet såg inte bra ut från något av lagen. Matchen mattades av efter inledningen och det har inte varit bud på några mål under halvlekens andra hälft.
Åland Uniteds giftigaste chans i första halvlek var Hartikainens långskott i stolpen efter 35 minuter. Skottet gick över TiPS målvakt men träffade stolpens utsida.

Andra halvlek såg betydligt mycket bättre ut, mycket tack vara intensiteten av Rebecca Robinson som kom in och gjorde en riktig kämpainsats på mittfältet.

Ruotsalainens två mål håller Åland United kvar på tredjeplatsen i tabellen, där avståndet till tvåan HJK fortfarande är en poäng.