Åland United tappade ledningen

FOTBOLL. Åland United reste på lördagen till Kuopio för ett viktigt toppmöte mot tredjeplacerade Pallokissat. Hemmalaget kom till matchen i rejält poängbehov då man hade tre raka förluster i bagaget. ÅU å sin sida hade chansen att skaffa sig ett försprång på fem poäng ner till just Pallokissat i händelse av seger.

Åland United inledde matchen som det klart bättre laget och dominerade de första 20 minuterna. Man lyckades dock inte förvalta sina chanser och istället för ett ledningsmål till Åland United kunde Tiia Savolainen ge Pallokissat ledningen efter en individuell prestation. Savolainen bröt sig in i planen, tog sig förbi två försvarare och avslutade i mål. Målet blev en biljett in i matchen för Pallokissat som inte hotat med mycket under matchinledningen.

Hemmalaget bevakade sedan sin ledning halvleken ut och lagen gick till halvtidsvila med ett något orättvist resultat.

Händelserik andra halvlek

Hemmalaget kom efter halvtidsvilan ut för att stänga igen matchen. Åland United bjöds inte på några ytor men ändå lyckades man kvittera efter ett fint samarbete mellan Cynthia Uwak och Julia Tunturi. Uwak kunde ta sig in bakom Pallokissats backlinje och spela Tunturi i sidled som enkelt rullade in bollen i mål med ett tillslag.

Efter kvitteringen fortsatte ÅU att föra matchen vilket också gav utdelning i den 82:a minuten efter att Maegan Kelly hittat rätt. Denna gång på straff som hon själv ordnat efter att ha rivits ner av en försvarare. Målet såg ut att bli matchavgörande men på övertid kunde inhoppande Aino Kröger rädda en poäng åt hemmalaget efter en hörna och slutresultatet skrevs till 2–2.