DELA
Foto: Fredrik TörnroosGULDKEEPER Ann-Sofie Gripenberg, längst fram i bild, efter seriesegern i Upplandstrean med IFK 2014. 2016 spelar hon i Åland United.

Gripenberg lämnar IFK för ÅU

FOTBOLL. Åland United fyller platsen som andremålvakt bakom Khym Ramsay med IFK Mariehamns förstekeeper Ann-Sofie Gripenberg. Den snart 16-åriga åländskan väljer att ta klivet från division III- till ligaspel.

– Det är absolut ett stort steg och en väldig utmaning, men det har alltid varit en dröm att en dag spela för Åland United så jag kände att det var dags. Dessutom har jag tränat med ÅU i över ett år, säger Ann-Sofie Gripenberg.

I artikeln här intill skriver vi om att United söker en farmarklubb på den finska sidan.

– Jag vet inte hur det blir, men självklart skulle det vara en positiv lösning för mig om det fanns ett samarbetslag jag kunde få speltid i. Jag är ändå ganska ung, säger Gripenberg som i ÅU blir lagkamrat med tidigare IFK:are som Maja Lindqvist, Sofia Lindström samt systrarna Olivia och Isabella Mattsson.

– Det betyder ganska mycket att de redan spelar i ÅU och det är roligt att United väljer att erbjuda kontrakt till lokala spelare.

Nära hälften av ÅU:s trupp så här långt består därmed av åländskor. Dock har Elin Lindström meddelat United att hon inte fortsätter i klubben nästa säsong. (om)