Åland United föll mot TPS

FOTBOLL. ÅU höll spelet väl uppe och försvarsspelet var långa stunder lysande. Men trots det föll man med 1–2 mot medaljjagande TPS från Åbo.

–Försvarsspelet fungerade bra i dag, vi pressade inte framåt utan höll laget kompakt, sa backen Julia Andersson efter matchen.

TPS från Åbo var motståndet på fredagskvällen för Åland United i den första hemmamatchen i den övre slutspelsserien. TPS, parkerade på andra plats i serien och hela tolv poäng före ÅU före matchstart, började mycket försiktigt och tillät ÅU att till en början styra spelet.

Tre resultatlösa hörnor från gästerna var det som tabelltvåan mäktade med i en i övrigt jämn första halvlek som slutade 0-0.

– I princip var det som vi planerade, vi var i de positioner vi skulle vara, sa Mikael Virta, assisterande tränare för Åland United.

Den andra halvleken var bara fem minuter gången då gästerna tog ledningen. En frispark rakt framför mål 25 meter ut valde Saija Österlund att klippa till på och det låga skottet smet förbi Marjukka Mikkonen i hemmamålet. ÅU lyfte spelet i jakten på en kvittering men i stället för en kvittering så blev det mål åt andra hållet i stället. Det så i övrigt välspelande försvaret blev upprullade och fri från högerkanten i straffområdet placerade Terhi Ristolainen enkelt in bollen.

Nyss inbytte Maja Lindqvist skulle dock skapa lite spänning i matchen när hon efter bara två minuter på planen snyggt skruvade bollen i mål från straffområdeslinjen. Men när målet föll visade matchklockan 89 minuter och några mer mål blev det inte. Glädjen och lättnaden hos gästerna var påtaglig liksom besvikelsen hos hemmalaget efter slutsignalen.