DELA
Foto: Jonas Edsvik

Isabella Mattsson tillbaka tidigare än beräknat

FOTBOLL. Anfallaren Isabella Mattsson, 19, har återvänt till Åland United något tidigare än först beräknat.
Korttidskontraktet gäller till och med 5 juli.
– Det ska bli jätteroligt att få komma in i laget och sätta igång, säger Mattsson.

För ungefär ett år sedan meddelade Isabella Mattsson att hon troligtvis skulle lämna Åland United efter säsongen för collegefotboll i USA, vilket också blev fallet. Sedan januari i år representerar hon University of Memphis.
När Nya Åland pratade med henne efter säsongsavslutningen hemma mot FC Honka i oktober öppnade hon ändå för att göra comeback redan till sommaren, då det är uppehåll i USA.
– Om allting går som jag har tänkt kommer jag att träna och spela med ÅU under två månader nästa sommar, sade Mattsson då.
I december blev det officiellt.
– Isabella har skrivit på ett kontrakt som gör att hon kommer att kunna spela för oss under maj och juni, skrev Åland Uniteds sportchef Mikael Virta i ett pressmeddelande.
Nu är Isabella Mattsson tillbaka på Åland, något tidigare än först beräknat.
”Meningen har varit att hon skulle ansluta till laget från och med 5 maj, men i dag (läs: i går) har vi skrivit på nya papper som gör det möjligt för henne att inte bara träna med laget från och med nu, utan även att vara tillgänglig för uttagning i matchtruppen för nästa helgs hemmamatch mot JyPK”, skriver Åland United i ett pressmeddelande.

Läs hela artikeln i måndagens Nya Åland.