DELA
Foto: Erkki SantamalaVILL TA STEGET Bri Campos hoppas få kontrakt med en europeisk klubb efter collegeåren i USA. Efter provspel med tyska Turbine Potsdam och danska Fortuna Hjørring står nu Åland United på tur.

Campos testar med ÅU

FOTBOLL. Bri Campos har de senaste fyra säsongerna spelat collegefotboll för Texasuniversitet Baylor i NCAA-mästerskapets högsta nivå (division I). Hon spelar helst av allt på mittfältet, men har gjort gästspel i såväl backlinjen som i anfallet under sin tid i Lady Bears.

På fyra år hann hon med att göra 19 mål på 83 matcher, innan hon tog examen för en dryg månad sedan.

– Jag gjorde klart studierna tidigt för att försöka hinna få in en fot i dörren hos de europeiska klubbarna, säger Campos som fyller 22 i februari.

Efter provspel med tyska Potsdam och danska Fortuna – som redan har en komplett trupp och inget utrymme för värvningar – tipsade de senares tränare Brian Sørensen om Åland United som coachas av hans gode vän Gary Williams.

– Jag har hört att Gary är en väldigt bra tränare och att klubben har utvecklat många spelare som tagit sig till andra ligor, säger Bri Campos.

Hon är uppväxt i Colorado men har mexikanskt medborgarskap via sina farföräldrar. Campos har gjort U20-landskamper för Mexiko, och var bland annat med på uttagningslägret med a-landslaget inför VM i fjol. Om Åland United kommer att göra rum för den tekniska mittfältaren vet hon om en vecka. Tanken är att Bri Campos ska spela i träningsmatchen mot Hammarby i Eckeröhallen på lördag.

  Läs mer i tisdagens Nyan