DELA

Campos testar med ÅU

FOTBOLL. Bri Campos har de senaste fyra säsongerna spelat collegefotboll för Texasuniversitet Baylor i NCAA-mästerskapets högsta nivå (division I). Hon spelar helst av allt på mittfältet, men har gjort gästspel i såväl backlinjen som i anfallet under sin tid i Lady Bears.

På fyra år hann hon med att göra 19 mål på 83 matcher, innan hon tog examen för en dryg månad sedan.

– Jag gjorde klart studierna tidigt för att försöka hinna få in en fot i dörren hos de europeiska klubbarna, säger Campos som fyller 22 i februari.

Efter provspel med tyska Potsdam och danska Fortuna – som redan har en komplett trupp och inget utrymme för värvningar – tipsade de senares tränare Brian Sørensen om Åland United som coachas av hans gode vän Gary Williams.

– Jag har hört att Gary är en väldigt bra tränare och att klubben har utvecklat många spelare som tagit sig till andra ligor, säger Bri Campos.

Hon är uppväxt i Colorado men har mexikanskt medborgarskap via sina farföräldrar. Campos har gjort U20-landskamper för Mexiko, och var bland annat med på uttagningslägret med a-landslaget inför VM i fjol. Om Åland United kommer att göra rum för den tekniska mittfältaren vet hon om en vecka. Tanken är att Bri Campos ska spela i träningsmatchen mot Hammarby i Eckeröhallen på lördag.

  Läs mer i tisdagens Nyan