DELA

ÅKK favoriter när lag-FM i styrkelyft avgörs

KRAFTSPORT. I helgen avgörs lag-FM i styrkelyft och bänkpress i Salo.
Ålands kraftsportsklubb ska vara det starkaste laget i styrkelyft, men i bänkpress måste man överträffa sig själv för att ta medalj.

På bilden Kenneth Sandvik som ingår i ÅKK:s båda lag.


Jimmy Pero, Emil Sundberg, Ove Lehto och Kenneth Sandvik utgör ÅKK:s lag när lag-FM i styrkelyft avgörs på lördag. Tävlingen avgörs på Wilkspoäng och i förhandsanmälningarna ligger ÅKK på första plats med totalt 2019,74 poäng.
– Men det där är lite missvisande. Ove (Lehto) har gått ner kanske tio kilo sedan han tog sina 123,20 poäng i februari, så han har nog tappat i styrka också, säger Kenneth Sandvik.
Sandvik själv är osäker på hur man kommer att prestera på lördag. Under VM i Indien förra veckan fick han problem med magen och dessutom skadade han baksidan av låret.
– Så jag vet inte riktigt hur mycket jag vågar ta i marklyft. Men vi får hoppas att Emil (Sundberg) och Jimmy (Pero) är i bra form i alla fall.

Fyra lag gör upp
Sandvik tror att kampen om styrkelyftmedaljerna blir jämn och intressant. Lagen So-Vi, KP och TNT har enligt förhandsanmälningarna 1986,29, 1966,04 och 1960,99 wilkspoäng vardera, och Sandvik tror att det är med just de här lagen man får slåss om medaljerna.
– Det borde stå mellan fyra lag och vi ska vara med och slåss om medaljerna, men som sagt kan vi nog räkna med att ta färre poäng än vad vi anmält oss på.
ÅKK deltar också i lag-FM i bänkpress som avgörs på söndagen. Då är det Marcela Sandvik, John Lindholm, Ove Lehto och Kenneth Sandvik som utgör laget.
– Där har vi nog inget att hämta men vi tänkte att när vi ändå reser dit kan vi stanna en extra dag. Men det ser nog mörkt ut för oss den här gången, säger Sandvik.
ÅKK ligger med 823 kilo på en tiondeplats bland de förhandsanmälda lagen, 207 kilo efter JoPuPo som i år lyft 1030 kilo tillsammans.
ÅKK har även några reserver med till Salo. Kenny Williams, John Lindholm och Marcela Sandvik är styrkelyftlagets reserver och Jimmy Pero, Anders Johansson, Kenny Williams och Emil Sundberg utgör reserver i bänkpresslaget.

MALIN LUNDBERG