DELA
Foto: PRIVATÅKK:ARE Stina Lindell och Marcela Sandvik från Ålands kraftsportklubb representerar Finland på EM i klassiskt styrkelyft.

ÅKK-duo redo för EM

STYRKELYFT. Den ena ser mästerskapet som ett steg på vägen.

Den andre hoppas slå sitt sjätte raka personbästa på tävling.

I dag går Marcela Sandvik in i styrkelyft-EM – i morgon är det Stina Lindells tur.
Ålands kraftsportklubb har två tävlande med när EM i klassiskt styrkelyft avgörs i estniska Tartu i veckan: Marcela Sandvik, 41, och Stina Lindell, 27.

Veteranen och bänkpresspecialisten Sandvik har mängder av medaljer från internationella styrkelyftmästerskap på meritlistan – färske Lindell har bara sysslat med tävlingslyftande i drygt ett år men har redan blivit finsk mästarinna och hunnit med ett Europamästerskap i karriären.

Den gemensamma nämnaren i Tartu för de båda åländska kraftsportarna är att det inte lär bli någon medalj i totalen för någon av dem; Sandvik är åttonde bästa lyftare i 52-kilosklassen sett till anmälningsvikterna med sina 320,5 kilo, Lindell är sjua på rankingen i 63-kiloskategorin på 373 kilo.

Men Marcela Sandvik hoppas kunna utmana om en grenmedalj i bänkpress.

– Ja, jag siktar på det i alla fall. Men det är alltid svårt att sia om. Det är en sak att lyfta bra på träning och sen få till det på tävling. Men jag räknar ändå med att jag höjer mig till 332–340 kilo totalt på en bra dag, säger Marcela Sandvik som är tvåa i bänkpressrankingen med sina 80 kilo bakom överlägsna svenskan Sofia Loft (92,5 kilo, 412,5 totalt).

Läs mer i onsdagens Nyan