DELA

EM brons till ålänning i styrkelyft

ÅKK-junioren Lukas Dimic tog brons EM-brons i klassisk styrkelyft i Västerås i helgen.
Detta var hans sista tävling i ålderskategorin under 18.

– Fem lyftare kom till start och Lukas som vägde in på 110,75kg såg på förhand ut att ligga bra till för en medaljplats, skriver Ålands Kraftsportsklubb på sin hemsida.
I knäböjen satte han personbästa med vikten 212,5 kilo. Han valde sedan att öka ytterligare en femma till 217,5 kilo i sista lyftet.
– Detta innebar att han bättrade på sitt eget SFI-rekord i klassen samt att han tog delgrenssilver i knäböj.
Första lyftet i marken på 260 kilo satte han, samt andra lyftet på personbästa 270 kilo. Inför sista lyftet hade klassens andre finske lyftare, Hermanni Järvenpää, tagit sej förbi Lucas i totalen genom att klara 252,5 kilo.
– För att Lukas skulle ta tillbaka silverplatsen hade det krävts 277,5 kilo men han valde att gå på 272,5 för nytt personbästa och för att bättra på sitt eget finska juniorrekord, det blev dock för tungt och stången kom bara upp till knäna den här gången.
Totalt blev det ändå brons med tangerat personbästa på 617,5kg.
Guldet gick till ploacken Muczynski Krystian på nya juniorvärldsrekordet 768,5kg. Dimic tävlade i 120 kilos klassen under 18 år och detta blir hans sista tävling i den åldersklassen då han efter nyår går upp i U23 års klassen.