DELA

Ahlqvist får fullt förtroende

INNEBANDY. Det går tungt för Järfälla IBK. Trots att laget i söndags tog poäng hemma mot Helsingborg ligger laget sist i Elitserien med bara fyra poäng på nio spelade omgångar. För backen Andreas Ahlqvist har det dock personligen gått riktigt bra.
– Jag har bevisat att jag håller Elitserieklass, säger han till Nyan.
Järfälla IBK tog en poäng i hemmamötet med Helsingborg i söndags. Andreas Ahlqvist noterades för ett mål och Gustav Mörn för en assist. Men ”Spindlarna” ligger trots allt sist i Elitserien med fyra poäng efter nio spelade omgångar. Ahlqvist tycker att man borde vunnit matchen trots att det var Järfälla som fixade kvitteringsmålet med 97 sekunder kvar att spela.
– Det är jämna och tajta matcher hela tiden, förklarar Ahlqvist.
Problemet är att Järfälla väldigt sällan gått segrande ur drabbningarna. Typiskt för ett lag i motvind.
– Det sitter i huvudet, konstaterar Ahlqvist.

Börja lossna nu
Ahlqvist förklarar att Järfälla inte lyckas spela bra innebandy i 60 minuter.
– Dit har vi inte kommit ännu, säger han.
Det som oroar ålänningen är att det trots allt gått nio omgångar av Elitserien.
– Det behöver börja lossna nu.
För Ahlqvist egen del har säsongen ändå varit positiv. Han har fått fullt förtroende av tränarna och fin kritik och dessutom producerat tre mål och tre assist från sin backplats.
– Det är svårt att säga att man är nöjd då man ligger sist i Elitserien men det har faktiskt gått jättebra för mig. Jag har visat att jag håller Elitserieklass.

Måstematch väntar
Nästa match blir livsviktig för Järfällas del. Då åker laget till Göteborg för att möta nykomlingen IBF Älvstranden (Mörns före detta klubb) som ligger näst sist i tabellen och endast två poäng före Järfälla.
– Vi måste vinna den matchen, slår Ahlqvist fast.
Att få gå till julvila med ett par poäng till och få en nystart efter nyår är vad Ahlqvist nu hoppas på.
– Det vore skönt att få lämna jumboplatsen.

Storvreta i topp
Mörns poängfacit så här långt i Järfälla är ett mål och två målgivande passningar. Hannes Öhmans Storvreta leder serien på bättre målskillnad än Pixbo. Öhman har hittills gjort elva mål för sitt Storvreta. Det redan fler mål än vad ålänningen gjorde totalt på hela grundsäsongen förra året i Falun. För Öhman väntar även landskamp mot Sverige i ”Finnkampen” i Umeå den 9:e december.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax