DELA

182.000 back för IFK ab

FOTBOLL. IFK Mariehamn Ab gick 182.000 euro back 2010. Förlusten är den största under IFK:s tid i ligan.
I ett pressmeddelande skriver IFK att mindre publik och minskad arenaförsäljning ledde till minskad omsättning och ökad förlust 2010.
– Det är givetvis med blandade känslor som styrelsen undertecknat bokslutet för 2010 års säsong. Ingen vill gå med förlust. Men sett mot hur säsongen utvecklade sig är det ändå en prestation att kostnadssidan kunde hållas i nivå med budgeten, kommenterar styrelseordförande Jörgen Pettersson bokslutet.
Inför 2011 menar IFK att det ser mer lovande ut.
– Flera tunga sponsorer har sagt sig villiga att vara med och investera i att Åland även i framtiden ska ha ett lag i Tipsligan, skriver man.
I planeringen inför den ordinarie bolagsstämman den 12 april finns en emissionsfullmakt för styrelsen på dagordningen.
– Anledningen till emissionsfullmakten är att målsättningen vid den publika emissionen för ett antal år sedan var att ta in en miljon euro i kapital medan utfallet blev knappt 500.000 euro fördelade på 667 aktieägare. En grupp intressenter har under en tid nu fört samtal med IFK-styrelsen om att kunna tänka sig komma in med ytterligare kapital för att säkra upp åländsk fotboll i finska ligan lång tid framöver, skriver IFK i pressmeddelandet.
Läs mer i Nyan i morgon.