DELA
Foto: Joakim Holmström

Viking Line ställer in Helsingfors-trafiken

Viking Line ställer in trafiken på linjen Helsingfors – Stockholm från och med 18 mars

På grund av den rådande situationen och oron kring coronaviruset (covid-19) kommer Viking Line att ställa in trafiken på Mariella och Gabriella mellan Helsingfors och Stockholm från och med 18 mars till 13 april 2020. (Mariella kör sin sista tur från Stockholm till Helsingfors den 17.3, Gabriella kör sin sista tur från Stockholm till Helsingfors den 18.3)

– Viking Line följer de finska myndigheternas instruktioner under rådande undantagstillstånd i Finland, där gränserna till landet stängts, skriver man i ett utskick.

För att trygga försörjningsberedskapen mellan Finland och Sverige bibehåller man trafiken på linjen Åbo – Åland – Stockholm.

– Likaså har vi kvar en tur till Tallinn från Helsingfors sex dagar i veckan. Läget är ytterst exceptionellt och jag vill passa på att tacka alla våra kunder, samarbetspartners och i synnerhet våra egna medarbetare för den förståelse de visat i denna svåra situation, säger Jan Hanses, VD för Viking Line.

Viking Line kontaktar de resenärer som berörs av de inställda avgångarna i tur och ordning. Resenärerna uppmanas att invänta denna kontakt med anledning av stort tryck på kundtjänsten.  Mer info om återbetalning och ombokning hittas på Viking Lines webbsidor.

 

Tidigare införda förändringar i trafiken:

17 mars:

Viking Line ställer in trafiken mellan Mariehamn och Kapellskär från och med 17 mars till och med den 13 april 2020. Rosella trafikerar mellan Mariehamn och Kapellskär.

16 mars:

Viking XPRS tidtabell ändras från och med 17 mars – 31 mars med reducerat antal avgångar. Viking XPRS trafikerar mellan Helsingfors och Tallinn.

15 mars:
Alla kryssningar med Viking Cinderella ställs in mellan 16 mars och 16 april 2020
. Viking Cinderella går i kryssningstrafik mellan Mariehamn och Stockholm.