DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>ÅLÄNDSKT De fyra åländska deltagarna i höstens Halv åtta hos-mig avsnitt skålar för vänskapen och för att Åland producerat en stor del av de råvaror de använt i sin mat. Från vänster Kjell Rosén, Katarina Weckman, kvällens värd Peter Ekholm och Judy Kuitunen.

Valborgsmiddag med tv-kameror

Långa dagar och tuffa bedömningar – men roligt har de haft, de fyra åländska deltagarna som tävlar i matprogrammet Halv åtta hos mig som sänds i höst i TV4.
De fyra deltagarna Peter Ekholm, Judy Kuitunen, Kjell Rosén och Katarina Weckman firade en annorlunda valborgsmässoafton i år. Den 30 april var det Peter Ekholms tur att laga sin tävlingsmiddag som avslutning på den fyra dagar långa inspelningen och Nya Åland tittade in i pausen mellan huvudrätt och dessert.

Vi hittade fyra mätta och nöjda deltagare i den ekholmska matsalen i huset på Berggatan i Mariehamn. Deltagarna var förbjudna att yppa något alls om vad för slags mat värden bjöd på – det enda som syntes på tallrikarna var lite äggskal.

En lite kupp gjorde deltagarna innan matlagningsäventyret började – att använda åländska råvaror så långt det är möjligt.

De fyra kände inte varandra sedan tidigare, mer än man gör på en liten ort där man kanske råkat träffas i något sammanhang.

– Det har varit en oförglömlig vecka som vi kommer att ha med oss hela livet, och otroligt roligt att lära känna de andra. Nu ska vi börja hänga med varann, säger de.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!